Remti armiją

Положення про обробку  та захист персональних даних

Це Положення про обробку та захист персональних даних (надалі – «Положення») розроблене Товариством з обмеженою відповідальністю «ТАКСІ 579», код ЄДРПОУ 42437192, Юр. адреса: вул. Кирилівська 121А ,офіс 501-503, м. Київ, 04073 (надалі за текстом – «Ми»), яке є володільцем персональних даних у розумінні Закону України «Про захист персональних даних» від 01 червня 2010 року № 2297-VI (надалі – «Закон») та регулюється цим Законом. 
Одним із наших пріоритетів є послідовний та ефективний захист даних, тому Ми докладаємо максимум зусиль, щоб Ваші персональні дані були у безпеці.
Цим Положенням Ми б хотіли поінформувати Вас про те, які саме дані та в який спосіб Ми їх обробляємо, а також цілі та засоби обробки та захисту персональних даних. Це Положення поширюється на всі види персональних даних, які Ми обробляємо через веб-сайти: https://opti.global/, (надалі – «Веб-сайти»), додаток для мобільних пристроїв «OPTI» для iOS та Android (надалі – «Мобільні додатки»), а також через інші джерела, зазначені нижче в цьому Положенні. 
Використовуючи та реєструючись на Веб-сайтах та/або в Мобільних додатках, а також при здійсненні замовлення без реєстрації через Веб-сайт: https://opti.global/, Ви погоджуєтесь, гарантуєте та заявляєте про те, що Ви прочитали, зрозуміли, прийняли та погодилися дотримуватися цього Положення. Якщо Ви не погоджуєтеся з цим Положенням в повному обсязі, не використовуйте Веб-сайти та/або Мобільні додатки.
Ми можемо час від часу доповнювати або будь-яким іншим чином змінювати це Положення без попереднього повідомлення. Ви цим надаєте свою згоду на внесення змін до цього Положення без отримання будь-якого спеціального підтвердження з Вашого боку. Рекомендуємо регулярно перевіряти цю сторінку, щоб залишатися в курсі останніх змін.
Це Положення складено українською мовою/
Які персональні дані Ми обробляємо?
Персональні дані, які Ви надаєте нам
А) Користувачі Веб-сайту https://opti.global/, та Мобільного додатку «OPTI»
Ми обробляємо персональні дані, які Ви надаєте нам, а саме: ім’я, електронну адресу, номер телефону, місто, як при заповненні реєстраційної форми на Веб-сайті чи у Мобільному додатку, так і при заповненні свого профілю. Ми також можемо обробляти Ваші дані, коли Ви реєструєтесь через Facebook, Google plus.
Ми обробляємо Ваші дані у випадках, коли Вам необхідно зв’язатися з нашою службою підтримки клієнтів або звернутися до нас через інші канали (наприклад, через соціальні мережі). 
Існують й інші випадки, коли Ви надаєте нам дані. Ви можете створити обліковий запис (акаунт), який дозволяє зберігати персональні налаштування, переглядати попередні замовлення, планувати майбутні замовлення і керувати поточними.
Беручи участь у рекламних акціях чи розіграшах – Ви також будете надавати нам свої персональні дані. Окрім того, Ви можете надсилати нам відгуки про Веб-сайт та Мобільний додаток, ділитися своєю думкою або звертатися за допомогою щодо користування Веб-сайтом чи Мобільним додатком.
Б) Партнери ОРТІ (користувачі Веб-сайту: https://opti.global/, та Мобільного додатку «ОРТІ Driver»)
Ми обробляємо персональні дані, які Ви надаєте нам: ім’я, прізвище, електронну адресу, номер телефону, місто при укладенні з нами Договору про надання доступу до онлайн-сервісу (постачання програмної продукції), шляхом акцепту Публічної оферти, розміщеної на Веб-сайті.
Ми обробляємо Ваші дані також у випадках, коли вам необхідно зв’язатися з нашою службою підтримки партнерів або звернутися до нас через інші канали. 
Існують й інші випадки, коли Ви надаєте нам дані. Ви можете створити обліковий запис (особистий кабінет), який дозволяє зберігати персональні налаштування, переглядати виконані замовлення, тощо.
Беручи участь у рекламних акціях чи розіграшах – Ви також будете надавати нам персональні дані. Окрім того, Ви можете надсилати нам відгуки про Веб-сайт та Мобільний додаток, ділитися своєю думкою або звертатися за допомогою щодо користування Веб-сайтом або Мобільним додатком.
Персональні дані, які Ми обробляємо автоматично
Ми можемо автоматично обробляти певні дані, серед яких Ваша IP-адреса, дата і час, коли Ви користувалися нашими послугами, інформація про апаратне і програмне забезпечення, а також інтернет-браузер, який Ви використовуєте, а крім того, інформація про операційну систему Вашого комп’ютера чи мобільного пристрою (наприклад, версії додатків та налаштування мови). Ми можемо також збирати інформацію про натискання і сторінки, які Ми Вам показували.
Якщо Ви використовуєте мобільний пристрій, Ми також можемо отримувати дані, що ідентифікують цей пристрій, його налаштування і характеристики, дані місця розташування, збої в роботі програми, інші системні операції та Ваші рекламні ідентифікатори. Коли Ви здійснюєте замовлення через Веб-сайт або Мобільний додаток, наша система фіксує за допомогою яких засобів і через які сайти воно було здійснене або з яких сайтів ви перейшли на Веб-сайт або до Мобільних додатків.
Мобільні додатки можуть отримувати доступ до різноманітних служб та даних Вашого мобільного пристрою, зокрема, але не обмежуючись: до телефонної книги (контакти), місцезнаходження та зовнішніх пристроїв зберігання даних (карти пам’яті). У будь-якому випадку, доступ до служб Вашого мобільного пристрою можливий лише у випадку надання Вашої згоди.
Персональні дані інших осіб, які Ви надаєте нам
Користувачі Веб-сайту: https://opti.global/,  та Мобільного додатку «ОРТІ»
Звичайно, Ви можете робити замовлення не тільки для себе. Ви можете замовити послугу перевезення для будь-якої особи, надавши нам її номер телефону та ім’я. Крім того при замовленні послуги доставки Ви передаєте нам персональні дані одержувача відправлень: адресу, прізвище, ім’я та, номер телефону.  Однак, з цього приводу Ми повинні зазначити, що Ви відповідальні за те, щоб особа, персональні дані якої Ви надали, знала, що Ви це зробили, зрозуміла та погодилася з тим, яким чином Ми використовуємо її персональні дані (як це зазначено в цьому Положенні).
Будь ласка, переконайтеся, що Ви отримали згоду від особи на використання даних, перш ніж Ви зробите замовлення для неї.
Інформація, отримана з інших джерел
Ця інформація може включати відгуки користувачів, такі як оцінки або компліменти, інформацію користувачів чи інших осіб, які надають інформацію у зв’язку з претензіями чи суперечками, постачальників фінансових послуг та від загальнодоступних джерел. Ми можемо об’єднати інформацію, зібрану з цих джерел з іншою інформацією, що є у нашому розпорядженні.
Для чого Ми обробляємо Ваші персональні дані?
Ми обробляємо Ваші Персональні дані для наступних цілей. Зокрема, Ваші персональні дані можуть бути використані таким чином:
А) Користувачі Веб-сайту https://opti.global/, та Мобільного додатку «ОРТІ». 
– Розміщення замовлень: Ми використовуємо Ваші персональні дані з метою розміщення Вами замовлень на перевезення пасажирів та/або доставку в онлайн-сервісі «ОРТІ» та для передачі Ваших персональних даних Партнерам з метою виконання Партнерами відповідних замовлень. Передати Ваш номер телефону Партнерам в інших випадках Ми можемо лише в разі отримання Вашої окремої згоди.
– Служба підтримки клієнтів: Ми забезпечуємо цілодобову підтримку клієнтів. Володіючи Вашими персональними даними, команда служби підтримки може допомогти Вам із замовленнями та відповісти на пов’язані з ними запитання, а також будь-які інші запитання.
– Обліковий запис (акаунт): користувачі можуть створити акаунт на Веб-сайті або в Мобільному додатку. Ми використовуємо інформацію, яку Ви нам надаєте, щоб керувати акаунтом. 
– Маркетинг: Ми також використовуємо Ваші персональні дані (номер телефону та адресу електронної пошти) для відправлення (розсилки) інформації, листів з новинами, рекламних та промо матеріалів. Беручи участь в рекламних акціях, відповідна інформація буде використана для керування цими акціями. Ми також розміщуємо інформацію, листи з новинами, рекламні та промо матеріали в Мобільному додатку та на Веб-сайті. 
Ви маєте право заперечити проти обробки Ваших персональних даних для цілей прямого маркетингу. Якщо Ви висловите таке заперечення, відправивши відповідне повідомлення на електронну адресу: mak.ks.0004@gmail.com, Ми більше не здійснюватимемо обробку Ваших даних для таких цілей. 
– Спілкування з Вами: Ми можемо звертатися до Вас і з інших питань електронною поштою, по телефону та через електронні повідомлення, в залежності від типу контактної інформації, якою Ви з нами поділилися. Ми також докладаємо всіх зусиль для опрацювання всіх запитів, які Ви нам відправляєте. 
– Відстеження дзвінків: коли Ви телефонуєте в службу підтримки, Ми використовуємо автоматичну систему визначення номеру, щоб ідентифікувати Ваш номер телефону з Вашим замовленням – це допоможе і Вам, і нам зекономити час. Розмови з працівниками служби підтримки можуть прослуховуватися в режимі реального часу або записуватися з метою контролю якості надання послуг та подальшого навчання нашої команди. Записи зберігаються протягом обмеженого періоду часу і видаляються автоматично, крім випадків, коли Ми вважатимемо за потрібне зберегти їх на більш тривалий період (за умови необхідності, в тому числі з метою розслідування випадків, що пов’язані з порушенням законодавства). Всі записи телефонних розмов будуть використовуватися відповідно до цього Положення.
– Використання служб Вашого мобільного пристрою: Мобільний додаток може отримувати доступ до різноманітних служб та даних Вашого мобільного пристрою, зокрема, але не обмежуючись до телефонної книги (контакти), місцезнаходження та зовнішніх пристроїв зберігання даних (карти пам’яті). Доступ до служб Вашого мобільного пристрою можливий лише у випадку надання Вашої окремої згоди. 
Розділ «Телефонна книга (контакти)»: доступ до цього розділу потрібен, щоб Ви могли зробити замовлення для будь-якої іншої особи, шляхом надання нам її номеру телефону з Вашої телефонної книги. Ми не передаємо дані телефонної книги третім особам, окрім передачі Партнеру номеру телефона особи, перевезення для якої замовлено, з метою виконання замовлення для цієї особи, та не використовуємо їх іншим чином, ніж у зв’язку з використанням Мобільного додатку як передбачено цим Положенням.
Розділ «Місцезнаходження»: Ми отримуємо доступ до Вашого місце знаходження з метою забезпечення якості надання послуг, зокрема демонстрації місцезнаходження автомобіля, який буде виконувати Ваше замовлення.
Розділ «Запис на карту пам’яті»: Ми можемо записувати на карту пам’яті Вашого телефону деякі технічні тимчасові дані (кеш), пов’язані з Вашим замовленнями. Ми не передаємо ці дані третім особам та не використовуємо їх іншим чином, ніж для забезпечення безперебійного функціонування Мобільного додатку.
– Юридичні цілі: в деяких випадках Ми можемо використовувати Ваші персональні дані для обробки та передачі їх компетентним органам згідно чинного законодавства України.
Б) Партнери ОРТІ (користувачі Веб-сайту https://opti.global/   та Мобільного додатку «ОРТІ Driver»)
– Виконання замовлень: Ми обробляємо Ваші персональні дані, якщо Ви прийняли до виконання замовлення на перевезення та/або доставку, для передачі їх користувачу Веб-сайту https://opti.global/  та/або Мобільного додатку «ОРТІ».
– Служба підтримки партнерів: Ми забезпечуємо підтримку Партнерів. Володіючи Вашими персональними даними, команда служби підтримки може допомогти Вам із замовленнями та відповісти на пов’язані з ними запитання, а також будь-які інші запитання.
– Обліковий запис (особистий кабінет): Партнери можуть створити особистий кабінет на Веб-сайті. Ми використовуємо інформацію, яку Ви нам надаєте, щоб керувати особистим кабінетом. Ми надійно зберігаємо та не передаємо третім особам дані, пов’язані з налаштуваннями та статистичною інформацією, що міститься у Мобільному додатку (налаштування фільтрів та алгоритмів вибору замовлень, статистику виконаних замовлень тощо). 
– Маркетинг: Ми також використовуємо Ваші персональні дані для відправлення (розсилки) інформації, листів з новинами та рекламних матеріалів. Беручи участь в рекламних акціях, відповідна інформація буде використана для керування цими акціями. 
Ви маєте право заперечити проти обробки Ваших персональних даних для цілей прямого маркетингу. Якщо Ви висловите таке заперечення, відправивши відповідне повідомлення на електронну адресу: mak.ks.0004@gmail.com, Ми більше не здійснюватимемо обробку Ваших даних для таких цілей. 
– Спілкування з Вами: Ми можемо звертатися до Вас і з інших питань електронною поштою, телефоном та через електронні повідомлення, в залежності від типу контактної інформації, якою Ви з нами поділилися. Ми також докладаємо всіх зусиль для опрацювання всіх запитів, які Ви нам відправляєте. 
– Відстеження дзвінків: коли Ви телефонуєте в службу підтримки Партнерів, Ми використовуємо автоматичну систему визначення номера, щоб ідентифікувати Ваш телефонний номер з Вашим замовленням – це допоможе і Вам, і Нам зекономити час. Розмови з працівниками служби підтримки можуть прослуховуватися в режимі реального часу або записуватися з метою контролю якості послуг і подальшого навчання нашої команди. Записи зберігаються протягом обмеженого періоду часу і видаляються автоматично, крім випадків, коли Ми вважатимемо за потрібне зберегти їх на більш тривалий період (за умови необхідності, в тому числі з метою розслідування випадків, що пов’язані з порушенням законодавства). Всі записи телефонних розмов будуть використовуватися відповідно до цього Положення.
– Використання служб Вашого мобільного пристрою: Мобільні додатки можуть отримувати доступ до різноманітних служб та даних Вашого мобільного пристрою, зокрема, але не обмежуючись: місцезнаходження та зовнішніх пристроїв зберігання даних (карти пам’яті). Доступ до служб Вашого мобільного пристрою можливий лише у випадку надання Вашої окремої згоди.
    • Розділ «Місцезнаходження»: Ми отримуємо доступ до Вашого місцезнаходження з метою забезпечення якості надання послуг, зокрема забезпечення актуальної інформації про замовлення, які розміщені поблизу до Вашого місцезнаходження, а також забезпечення безпеки, запобігання та виявлення випадків шахрайства. Дані стосовно Вашого місцезнаходження обробляються, коли Мобільний додаток «ОРТІ» працює у пріоритетному (відкрито та відображається на екрані) або фоновому (відкрито, але не відображається на екрані) режимі. Для того аби припинити обробку даних Вашого місцезнаходження, ви повинні закрити додаток «ОРТІ». В будь-якому випадку Ми не передаємо дані стосовно Вашого місцезнаходження третім особам. 
    • Розділ «Запис на карту пам’яті»: Ми можемо записувати на карту пам’яті Вашого телефону деякі технічні тимчасові дані (кеш), пов’язані з використанням Вами Мобільного додатку. Ми не передаємо ці дані третім особам та не використовуємо їх іншим чином, ніж для забезпечення безперебійного функціонування Мобільного додатку.
– Пошук залишених у автомобілі речей: Ми передаємо Ваше ім’я та номер телефону користувачам Веб-сайту https://opti.global/ та Мобільного додатку «ОРТІ» з метою сприяння у поверненні їм особистих речей, залишених в автомобілі під час перевезення.
Ми можемо передати номер Вашого телефону користувачам Веб-сайту https://opti.global/ та Мобільного додатку «ОРТІ» в інших випадках лише в разі отримання Вашої окремої згоди. 
– Юридичні цілі: в деяких випадках Ми можемо використовувати Ваші персональні дані для обробки та передачі їх компетентним органам згідно чинного законодавства України.
В який спосіб Ми передаємо Ваші персональні дані третім особам?
За певних обставин Ми можемо передавати Ваші персональні дані третім особам.
А) Користувачі Веб-сайту https://opti.global/    та Мобільного додатку «ОРТІ».
– Розміщення замовлень: Ми передаємо Ваші персональні дані Партнерам з метою виконання Партнерами Ваших замовлень. В інших випадках на письмовий чи усний запит Партнера Ми можемо передати номер Вашого телефону Партнеру лише в разі отримання Вашої окремої згоди.
– Треті сторони, що постачають послуги: Ми можемо використовувати послуги третіх сторін для обробки Ваших персональних даних від нашого імені. Ця обробка відбувається з різними цілями, наприклад, для розсилки інформації та рекламних матеріалів. Незалежні постачальники послуг погоджуються з обов’язковим дотриманням конфіденційності і не мають права використовувати Ваші персональні дані для інших цілей. Ми не передаємо Ваші персональні дані третім особам для розсилки інформації та рекламних матеріалів.
– Компетентні органи: Ми передаємо персональні дані в правоохоронні, податкові, фіскальні та інші компетентні органи в тому обсязі, в якому це вимагає чинне законодавство України або якщо це є необхідним для запобігання, виявлення або припинення злочинних дій і шахрайства. Окрім цього, персональні дані можуть бути передані компетентним органам для захисту Наших прав або власності, а також прав і власності Партнерів ОРТІ.
– Фінансові компанії: Ми передаємо Вашу історію поїздок, інформацію по замовленню, а також дані, які підтверджують факт комунікації з Вами з приводу здійснених поїздок, в тому числі, але не виключно, скріншоти листувань електронною поштою та іншими засобами  комунікації з переліком персональних даних, зазначених Вами під час реєстрації на Веб-сайті https://opti.global/    та Мобільному додатку «ОРТІ», дату Вашої реєстрації на відповідні запити фінансових компаній – постачальників фінансових послуг з метою підтвердження здійснених Вами поїздок.
Б) Партнери ОРТІ (користувачі Веб-сайту https://opti.global/ та Мобільного додатку «ОРТІ Driver»).
– Виконання замовлень: Ми передаємо Ваші персональні дані користувачу Веб-сайту https://opti.global/ та Мобільного додатку «ОРТІ», замовлення яких Ви виконуєте.
– Треті сторони, що постачають послуги: Ми можемо використовувати послуги третіх сторін для обробки Ваших персональних даних від нашого імені. Ця обробка відбувається для різних цілей, наприклад, для розсилки інформаційних матеріалів. Незалежні постачальники послуг погоджуються з обов’язковим дотриманням конфіденційності і не мають права використовувати Ваші персональні дані для інших цілей.
– Компетентні органи: Ми передаємо персональні дані в правоохоронні, податкові, фіскальні та інші компетентні органи в тому обсязі, в якому це вимагає чинне законодавство України або якщо це є необхідним для запобігання, виявлення або припинення злочинних дій і шахрайства. Окрім, цього персональні дані можуть бути передані компетентним органам для захисту наших прав або власності, а також прав і власності користувачів Веб-сайту та Мобільних додатків. 
– Пошук залишених у автомобілі речей: на письмовий чи усний запит користувачів Веб-сайту https://opti.global/та Мобільного додатку «ОРТІ», Ми передаємо їм Ваше ім’я та номер телефону з метою сприяння у поверненні їм особистих речей, залишених в автомобілі під час перевезення. В інших випадках на письмовий чи усний запит користувачів Веб-сайту https://opti.global/ та Мобільного додатку «ОРТІ» Ми можемо передати їм номер Вашого телефону лише в разі отримання Вашої окремої згоди.
– Фінансові компанії: Ми передаємо історію виконаних замовлень, персональні дані, зазначені Вами під час реєстрації на Веб-сайті https://opti.global/, дані, що містяться у Вашому особистому кабінеті, а також дані, які підтверджують факт комунікації з Вами з приводу здійснених поїздок, в тому числі, але не виключно, скріншоти листувань електронною поштою та іншими засобами комунікації на відповідні запити фінансових компаній – постачальників фінансових послуг.
Навіщо Ми отримуємо Вашу згоду та як її можна відкликати?
Приймаючи умови цього Положення під час реєстрації або при здійсненні замовлення через Веб-сайт https://opti.global/ без реєстрації, Ви надаєте згоду на збір, використання та обробку нами своїх персональних даних і підтверджуєте, що, даючи таку згоду, ви дієте за своєю волею і в своїх інтересах. Згода на обробку персональних даних надається Вами для здійснення будь-яких дій щодо персональних даних, які необхідні для досягнення вищевказаних цілей, включаючи, але не обмежуючись: збір, систематизацію, накопичення, зберігання, адаптування, уточнення (оновлення, зміна), використання, поширення (в тому числі шляхом реалізації або передачі), транскордонної передачі, знеособлення, блокування, знищення, а також здійснення будь-яких інших дій з персональними даними відповідно до чинного законодавства України. 
При обробці персональних даних Ми не обмежені у застосуванні способів їх обробки. Обробка персональних даних здійснюється з використанням засобів автоматизації.
Вищевказана згода є письмовим повідомленням суб’єкта персональних даних про те, що він включається в базу користувачів Веб-сайтів та Мобільних додатків в день реєстрації на Веб-сайтах та Мобільних додатках. 
Наступні види персональних даних можуть оброблятися лише на підставі Вашої окремої згоди: місцезнаходження, телефонна книга (контакти), запис на карту пам’яті. 
Ви можете будь-коли відкликати цю згоду. Якщо Ви відкликали згоду, Ви не зможете користуватися будь-якими послугами чи функціями, які вимагають обробку персональних даних, які Ми зібрали або використали на підставі окремої згоди.
При цьому відкликання згоди на обробку персональних даних можливе лише стосовно майбутньої обробки персональних даних. Рішення та процеси, які були здійснені під час обробки персональних даних, не можуть бути анульованими.
Ми маємо право не видаляти персональні дані в разі отримання від Вас повідомлення про відкликання згоди на обробку персональних даних або вимоги про видалення персональних даних якщо ці персональні дані потрібні для досягнення юридичних, маркетингових цілей, цілей бухгалтерського обліку та запобігання шахрайству та/або якщо ці персональні дані потрібні нам для виконання зобов’язань передбачених законодавством України. Оскільки деякі персональні дані, необхідні для надання доступу до онлайн-сервісу «ОРТІ» та/або онлайн-сервісу «ОРТІ Driver», Ваш обліковий запис буде видалено після відкликання згоди на обробку цих персональних даних.
Персональні дані користувачів Веб-сайту https://opti.global/ та Мобільного додатку «ОРТІ», без яких неможливо надання доступу до онлайн-сервісу «ОРТІ»:
    • номер телефону – у разі здійснення замовлення через Мобільний додаток або Веб-сайт.
    • номер телефону та ім’я користувача – у разі здійснення замовлення через Веб-сайт без реєстрації користувачем. 
Персональні дані Партнерів ОРТІ (користувачів Веб-сайту https://opti.global/ та Мобільного додатку «ОРТІ Driver»), без яких неможливо надання доступу до онлайн-сервісу «ОРТІ Driver»:
    • ім’я, прізвище, електронна адреса, номер телефону, місто.
У разі відкликання згоди на обробку інших персональних даних, Ваш обліковий запис залишається активним. Ми завжди будемо намагатися ідентифікувати запит, щоб переконатися, що він надійде від власника облікового запису. Якщо Ми не зможемо успішно ідентифікувати запит, Ми не зможемо здійснити відкликання згоди.
Ви також можете звернутися до служби підтримки клієнтів за номером 0800508579 . або на адресу електронної пошти mak.ks.0004@gmail.com з проханням видалити свій обліковий запис. Після обробки Вашого запиту та проведення ідентифікації Ми видалимо Ваш обліковий запис.
Як Ви можете контролювати персональні дані, які нам надали?
У Вас завжди є право переглянути свої персональні дані, які Ми зберігаємо. Ви можете надіслати запит щодо персональних даних, відправивши нам листа електронною поштою за наступною адресою: mak.ks.0004@gmail.com. Зазначте в темі листа «Запит на отримання персональних даних», щоб прискорити процес. 
Ви також можете зв’язатися з нами, якщо вважаєте, що Ми володіємо неправильною інформацією про Вас, що Ми більше не маємо права використовувати Ваші персональні дані або якщо у Вас є інші питання щодо використання ваших персональних даних чи щодо цього Положення. 
Строки зберігання персональних даних: 
А) Користувачі Веб-сайту https://opti.global/, та Мобільного додатку «ОРТІ».
Ваші персональні дані зберігаються протягом періоду, необхідного для досягнення цілей обробки або протягом встановленого строку зберігання інформації, якщо це передбачено чинним законодавством, за винятком даних про IP-адресу, які зберігаються протягом трьох тижнів з моменту здійснення замовлення. Якщо Ваш акаунт видалений, персональні дані будуть також видалені з бази даних, за винятком випадків, коли ці дані потрібні для досягнення юридичних, маркетингових цілей та запобігання шахрайству. 
Персональні дані, необхідні для вищевказаних цілей, будуть зберігатися протягом 7 (семи) років або протягом більшого строку встановленого для зберігання такої інформації/даних, якщо це передбачено чинним законодавством. Після закінчення вищевказаного строку Ми анонімізуємо Ваші персональні дані, щоб вони більше не могли бути пов’язані з Вами особисто. В цьому випадку Ми зможемо використовувати цю інформацію для таргетингу рекламних та/або інформаційних матеріалів, зі статистичною або іншою метою без подальшого інформування Вас, оскільки така інформація перестане бути персональними даними.
Видалення Мобільного додатку на Вашому пристрої не призводить до видалення Ваших персональних даних.
Якщо Ви використовуєте своє право на видалення Ваших персональних даних, Ми видалимо Ваші персональні дані, які були нами оброблені для цілі проти якої Ви заперечували, без зволікання, за відсутності іншої правової підстави для зберігання та обробки цих даних або вимоги зберігати ці дані, передбаченої чинним законодавством.
Б) Партнери ОРТІ (користувачі Веб-сайту https://opti.global/, та Мобільного додатку «ОРТІ Driver»).
Ваші персональні дані зберігаються протягом періоду, необхідного для досягнення цілей обробки або протягом встановленого строку зберігання інформації, якщо це передбачено чинним законодавством, за винятком даних про IP-адресу, які зберігаються протягом трьох тижнів з моменту здійснення замовлення.
Якщо Ваш особистий кабінет заблокований, персональні дані також будуть видалені з бази даних, за винятком випадків, коли ці дані потрібні для досягнення юридичних, маркетингових цілей, цілей бухгалтерського обліку та запобігання шахрайству. 
Персональні дані, необхідні для вищевказаних цілей будуть зберігатися протягом 7 (семи) років або протягом більшого строку, встановленого для зберігання такої інформації/даних, якщо це передбачено чинним законодавством. 
Після закінчення вищевказаного строку Ми анонімізуємо Ваші персональні дані, щоб вони більше не могли бути пов’язані з Вами особисто. В цьому випадку Ми зможемо використовувати цю інформацію для таргетингу рекламних та/або інформаційних матеріалів, зі статистичною, або іншою метою без подальшого інформування Вас, оскільки така інформація перестане бути персональними даними.
Видалення Мобільного додатку на Вашому пристрої не призводить до видалення Ваших персональних даних.
Якщо Ви використовуєте своє право на видалення Ваших персональних даних, Ми видалимо Ваші персональні дані, які були нами оброблені для цілі проти якої Ви заперечували, без зволікання, за відсутності іншої правової підстави для зберігання та обробки цих даних або вимоги зберігати ці дані, передбаченої чинним законодавством.
Як Ми захищаємо Ваші персональні дані?
Ми знаємо, що безпека важлива для наших користувачів, і Ми піклуємось про безпеку Вашої інформації. Ми підтримуємо технічні, фізичні та адміністративні заходи безпеки для захисту Ваших персональних даних від втрати, неправильного використання, несанкціонованого доступу, розголошення або зміни. Деякі заходи, що Ми використовуємо, включають міжмережеві засоби захисту, шифрування даних, контроль фізичного доступу до наших центрів обробки даних та засоби контролю доступу до інформації. Тільки авторизований персонал має право доступу до персональних даних під час їх роботи.
Нам також потрібна Ваша допомога – саме Ви зобов’язані переконатися, що Ваша персональна інформація є точною та Ваш пароль та інформація про реєстрацію облікового запису є безпечними і не надається стороннім особам. 
Якщо при здійсненні замовлення на перевезення через Веб-сайт https://opti.global/ чи Мобільний додаток «ОРТІ» Ви розраховуєтесь з Партнером ОРТІ банківською картою, Ви автоматично переходите на сайт відповідного постачальника фінансових послуг та надаєте Ваші персональні дані та дані банківської карти безпосередньо на сайті цього постачальника фінансових послуг. 
Веб-сайт чи Мобільні додатки не збирають жодних даних щодо Ваших банківських карток. Партнери ОРТІ, що приймають участь у бонусній програмі можуть за певних умов надавати Нам дані своєї банківської карти.
Як Ми відносимося до персональних даних дітей?
Ми твердо віримо в захист персональних даних дітей. Відповідно до цього переконання, Ми свідомо не збираємо та не зберігаємо персональні дані осіб, молодше 18 років.
Веб-сайти та Мобільні додатки не призначені для використання особами, молодше 18 років. 
Якщо Вам не виповнилося 18 років, будь ласка, не використовуйте та не отримуйте доступ до Веб-сайтів або Мобільних додатків будь-коли та будь-яким способом.
Якщо Ви вважаєте, що Ваша дитина отримала доступ до Веб-сайтів та/або Мобільних додатків і надала свої персональні дані, Ми наполегливо рекомендуємо Вам негайно зв’язатися з нами, і Ми докладемо всіх зусиль, щоб негайно видалити таку інформацію.
Файли cookie
Ми можемо використовувати файли cookie, веб-маяки, теги, скрипти, локальні спільні об’єкти, такі як HTML5, та рекламні ідентифікатори (включаючи мобільні ідентифікатори, такі як Apple’s IDFA або Google’s Advertising ID) і подібні технології (надалі – «Cookie») у зв’язку з використанням Веб-сайтів або Мобільних додатків для певних цілей: Ваша аутентифікація, запам’ятовування Ваших налаштувань та інших цілей, вказаних нижче.
Файл Сookie – це невеликий фрагмент даних, який надсилається в браузер на Вашому комп’ютері або мобільному пристрої. Файли Сookie, що належать Веб-сайтам чи Мобільним додаткам, є основними. Файли Сookie, які Ми дозволяємо іншим організаціям відправляти через Веб-сайти, називаються “додаткові файли Сookie”.
Крім того, розрізняють файли Сookie сеансу і постійні. Файли cookie сеансу діють до тих пір, поки Ви не закриєте браузер або Мобільний додаток. У постійних файлів Сookie більш тривалий термін дії: вони не видаляються автоматично при закритті браузера. 
«Software Development Kits» (SDKs) функціонують як пікселі та файли cookie, але працюють у середовищі мобільних додатків, де пікселі та файли Сookie не завжди можуть функціонувати. Розробник основної програми може встановлювати фрагменти коду (SDK) від партнерів у додатку і тим самим дозволяти партнеру збирати певну інформацію про взаємодію користувача з програмою та інформацію про пристрої користувача та інформацію про мережу.
Файли Сookie використовуються для різних цілей. Вони допомагають розпізнавати Вас як одного і того ж користувача на різних сторінках Веб-сайту чи при користуванні Мобільними додатками.
Веб-сайти і Мобільні додатки використовують файли Сookie в різних цілях:
    • Технічні файли Сookie: Ми хочемо, щоб наші користувачі могли користуватися сучасними, зручними сайтами і додатками, які автоматично пристосовуються до їхніх потреб. Ми використовуємо технічні файли Сookie, щоб Веб-сайт та Мобільні додатки правильно відображалися і працювали без помилок, а також щоб Ви могли створити акаунт, входити в нього та керувати своїми замовленнями. Технічні файли Сookie необхідні для того, щоб забезпечити безпомилкову роботу Веб-сайтів і Мобільних додатків.
    • Функціональні файли Сookie: вони необхідні для того, щоб запам’ятовувати Ваші вподобання і допомагати Вам ефективно користуватися Веб-сайтом і Мобільними додатками. Ми можемо використовувати їх для того, щоб запам’ятати Ваші дані і позбавити Вас необхідності кожного разу вводити ім’я користувача і пароль. При цьому Ваш пароль завжди буде зашифрований. Функціональні файли Сookie не обов’язкові для роботи доступу до oнлайн-сервісу «ОРТІ», та/або oнлайн-cервісу «ОРТІ Driver», але вони роблять Веб-сайти та Мобільні додатки більш функціональним і зручним у користуванні.
    • Аналітичні файли Сookie: вони необхідні для того, щоб дізнатися в який спосіб відвідувачі використовують Веб-сайт чи Мобільні додатки. Ми можемо зрозуміти наскільки добре працюють різні функції, оптимізувати роботу Веб-сайтів і Мобільних додатків, аналізувати рекламу і комунікації. Аналітичні файли Сookie допомагають Нам упевнитися, що Веб-сайт і Мобільні додатки цікаві і корисні для користувачів.
    • Маркетингові файли Сookie: Ми використовуємо ці файли для передачі інформації, листів з новинами, рекламних та промо матеріалів або для виконання рекламних кампаній. Наприклад, Ми можемо покладатися на інформацію, отриману за допомогою цих файлів Сookie, для передачі Вам інформації, листів з новинами, рекламних та промо матеріалів, які можуть бути цікавими для Вас.
Це також означає, що Ми можемо використовувати дані про те, як ви взаємодієте з Веб-сайтом, зокрема, кількість натискань на сторінці, руху мишки і прокручування, пошукові слова й інший текст, який Ви вводите в різні поля. 
Для користувачів Мобільного додатку «ОРТІ», а також для Користувачів Мобільного додатку «ОРТІ Driver», за допомогою операційної системи мобільного пристрою Ви можете обрати, дозволяти використовувати файли Сookie чи ділитися з Нами, або нашими постачальниками рекламних послуг Вашим рекламним ідентифікатором.
Якщо Ви не бажаєте, щоб Ваші персональні дані були зібрані за допомогою Сookies на Веб-сайті, Ви можете деактивувати файли Сookie, налаштувавши настройки Вашого інтернет-браузера, щоб вимкнути, блокувати або деактивувати файли Сookie, видаливши історію перегляду та очистивши кеш з Вашого інтернет-браузера. Ви також можете обмежити обмін деякими з цих даних за допомогою налаштувань мобільного пристрою.
Як з нами зв’язатися?
Питання, коментарі та запити щодо цього Положення вітаються та направляються в нашу службу підтримки клієнтів за номером, або на адресу електронної пошти вказаних нижче.
Якщо Ви вважаєте, що Ми порушили умови цього Положення, звертайтеся до нас та повідомте, які саме умови цього Положення було порушено. Ми оперативно розглянемо Вашу скаргу. 

Єлектронна адреса: mak.ks.0004@gmail.com
т. 0800508579 .